Üdvözli a Szülőföld Kiadó!

„Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik”
Gróf Széchenyi István gondolatán keresztül érkezett kezdőoldalunkra, ahol tisztelettel köszöntöm.

Tudták, hogy az olvasás jótékony hatással van szervezetünkre? Edzésben tartjuk vele agyunkat, javítjuk memóriánkat, megnyugtatja testünket, lelkünket. Lassítja a szívverést, oldja az izomfeszültséget. Ha igazán izgalmas könyv kerül a kezünkbe, ami képes kikapcsolni a külvilágot, stresszoldó hatása van. Örömmel éljük meg mindazt, ami a lapokon áll. Természetesen a szerteágazó ismeret, tudás, műveltség megszerzése meghatározó jelentőségű.

Minden kiadónak megvan a maga profilja így vannak, akik csak bizonyos típusú könyveket jelentetnek meg. 2010-ben útjára indult kiadónk is kijelölte az irányvonalat. Ezt a fajta elkötelezettségét alapvetően szülőföldünk, Vas megyéhez kötődő szerzőinek és témáinak bemutatásában határozta meg. A megjelentetett kötetek többségét ezek a művek teszik ki. Büszke vagyok arra, hogy több pályakezdő irodalmi alkotásait is gondozhatja a kiadó. A kiadó palettáján található olyan szerző is, aki a rendszerváltozásig nem publikált, vagy nem publikálhatott, legyen szó versről, prózai művekről, családtörténetekről, naplókról.

A Szülőföld Könyvkiadó rendszeresen hirdet irodalmi pályázatokat, amelyekből már több sikeres kötet készült. Tematikus sorozataink Vasvármegye kultúrtörténetének bemutatása jegyében jelennek meg. Nagy sikerű, gazdagon illusztrált könyvek, egy-egy történelmi időszak hétköznapjaiba nyújtanak bepillantást, megmutatva azokat a személyeket, akik maradandót alkottak és értékteremtő, művészeti, tudományos, vagy karitatív munkájukkal hozzájárultak Vas megye és az ország fejlődéséhez.

Nagy öröm számomra könyvesboltok polcain felfedezni kiadónk munkáit, rendezvényeken, könyvtárakban viszontlátni a köteteket. Ha a szerzőkkel, szerkesztőkkel közös munkánkkal csak egy kicsit is hozzá járulunk ahhoz, hogy a könyveink hatására népesebb lesz a könyvbarátok tábora, már megérte…

Köszönöm megtisztelő figyelmét, kívánok jó keresgélést könyveink között! Kívánom, hogy ráleljen a kedvére való kötetre, az olvasásához sok örömet!

Üdvözlettel, Farkas Csaba
a kiadó vezetője